Kość do Żucia dla psa na Wyciszenie 13,5 cm Syta Micha
Opis
Kość do żucia dla psa z bażantem, jagodami, wanilią i lawendą - na wyciszenie 13,5 cm
Jedną z podstawowych potrzeb wśród psów jest prawidłowe odżywiania. Oprócz odpowiednio zbilansowanych posiłków, zalicza się do niego również potrzeba gryzienia, lizania czy żucia. Takie czynności są niezmiernie istotne u wszystkich psów, niezależnie od wieku. Jednak nasiloną potrzebę możemy zaobserwować wśród szczeniaków i młodych psów.
Jest to innowacyjny produkt, który ma za zadanie zapewnić długą rozrywkę, wyciszyć i uspokoić wszystkie psy. Oprócz tego, żucia i gryzienie pozytywnie wpływa na psychikę pupili, wprowadzając je w stan odprężenia i relaksu.
Kości z funkcyjnym nadzieniem to polski gryzak, powstały jedynie produktów pochodzenia naturalnego. Jego wartościowy skład pozwala na utrzymanie pełni zdrowia pupila oraz dostarczenie do jego organizmu niezbędnych składników odżywczych.
Te psie rarytasy powstały z nieprzetworzonych produktów, gdzie głównymi składnikami kości dla psa kości na wyciszenie są: skóra wołowa, bażant, jagody, wanilia i lawenda.
Skóra użyta do produkcji naszych kości jest w 100% naturalna, niebarwiona. Poddawana jedynie 3 tygodniowemu procesowi suszenia w niskiej temperaturze (między 25℃ a 28℃). Suszenie w takiej temperaturze pozwala na zachowanie cennych właściwości odżywczych wszystkich komponentów. Spoiwem funkcyjnych kości do żucia jest kolagen naturalnie występujący w skórze.
Struktura kości w korzystny sposób wpływa na zęby oraz dziąsła psa. Podczas podgryzania, ten twardy gryzak czyści zęby usuwając z nich resztki jedzenia, pozostawiając je gładkie oraz zapobiegając ich zżółknieniu.
Rozmiar kości (13,5 cm) jest uniwersalny, dzięki temu pies każdego gabarytu będzie mógł czerpać radość z gryzienia funkcyjnych kości od Sytej Michy.
Funkcyjne kości są całkowicie bezpieczne dla psów, gdyż nie kruszą się i nie zawierają ostrych elementów, które mogłyby poranić dziąsła podczas gryzienia/żucia.
Skład: skóra wołowa 94,8%, bażant 4%, jagoda 1%, wanilia 0,1%, lawenda 0,1%
Skład analityczny: 87,05% białko, 3.92% tłuszcze, 1.39% popiół surowy, 1,53% włókno surowe.