Gryzak Chrupi z Sera Himalajskiego ROGY rozmiar L
Opis
Gryzak Chrupi z Sera Himalajskiego ROGY rozmiar L.
Ściera nadmiar płytki nazębnej i delikatnie masuje dziąsła. Bardzo łatwo się trawi. Niemalże nie zawiera tłuszczu-około 2%.. Żaden inny naturalny gryzak nie posiada takiej zawartości łatwo przyswajalnego białka, bo aż 84%!
Stanowi idealne uzupełnienie diety dzięki zawartości minerałów: wapń, magnez, potas, sód, żelazo, fosfor, cynk, miedź, mangan, selen. Jest bogaty w witaminy B1, B12, C, D, E, K oraz kwas foliowy.
Nie brudzi podłogi, nie robi się śliski i lepki, a podłoga nie będzie się po nim kleić.
Jest to ser produkowany według himalajskiej receptury. Robi się go jedynie z 2 składników. Odtłuszczonego mleka i soku z limonki.
Powstały ser jest prasowany przez kilka dni, a następnie suszony w specjalnych warunkach przez ponad miesiąc. Podczas tego procesu nabiera swojej niezwykłej twardości.
Gotowy produkt nie zawiera laktozy dlatego nie oddziałuje niekorzystnie na układ pokarmowy psa. Jako jeden z niewielu gryzaków nie zawiera żadnej chemii ani konserwantów a na dodatek przy jego produkcji nie ucierpiało żadne zwierzę.
Bardzo ważnym atutem jest to, że nie posiada absolutnie żadnego brzydkiego zapachu. Mimo to psy go uwielbiają. Konsumpcja gryzaka może zająć psu od godziny do nawet kilkunastu dni. Ser churpi pod wpływem śliny psa staje się delikatnie gumowy i wtedy to może on skubać jego kawałki. Dzięki tej właściwości bardzo dobrze sprawdza się jako przekąska dentystyczna.
- W 100% organiczny i naturalny
- Bez sztucznych dodatków
- Bez konserwantów
- Łatwo się trawi
- Starcza na długo
- Ma przyjemny zapach
- Nie plami
Skład:
mleko odtłuszczone
Skład analityczny:
(na 100 g produktu) wartość energetyczna: 354 kcal, białko 84%, woda 11%, tłuszcz 2%, składniki mineralne 2%, laktoza <0,5%
Z 30 litrów mleka wytwarzany jest 1 kg gryzaka.
Ze względu na wysoka zawartość łatwo przyswajalnego białka należy uwzględnić spożycie Chrupi w dziennej diecie oraz szczególnie uważać przy problemach z nadwrażliwością nerek i wątroby.
Kiedy Twój pies zje już prawie cały gryzak wsadź go do mikrofalówki. Podgrzej około 2 minut aż wyraźnie zwiększy swoją objętość . Pozostaw do ostygnięcia minimum 3 minuty i wręcz w formie pysznej przekąski. SMACZNEGO :)